BELEIDSPLAN
Samenvatting Beleidsplan 2021 – 2024
In vergelijking met het vorige Beleidsplan (2017-2020) zijn er geen veranderingen in strategie en doelstellingen van de Stichting. Wel zijn er enige elementen aangescherpt of aangepast. Dit betreft het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens.
De strenge maatregelen van de overheden om het coronavirus (Covid-19 pandemie) te beteugelen, zal nog enige tijd enorme impact hebben op de projecten en tevens op de werkzaamheden van de Stichting en lokale organisaties. Hierdoor blijft de prioriteit bij de 'reguliere' projecten liggen. Indien de omstandigheden het toelaten zal het zoeken naar mogelijkheden tot samenwerking met organisaties (in Indonesië) die een soortgelijk doel nastreven, worden geïntensiveerd.
Studieprojecten in Indonesië
De Stichting geeft prioriteit aan het voortzetten van bestaande studieprojecten zoals het verstrekken van een beurs aan kinderen van wie de ouders financieel minder bedeeld zijn (kinderen van ouders zonder inkomen/werk of met een zeer laag inkomen) en aan weeskinderen.
Het gaat om scholing vanaf de PAUD (Pendidikan Anak Usia Dini), een preschool opvang-onderwijs in Indonesia, nodig om tot de lagere school te worden toegelaten, lagere school tot en met het hoger onderwijs, waarbij de kosten voor boeken, uniform, schoolgeld en andere zaken die voor de opleiding nodig zijn, worden betaald.
Gezondheidsprojecten in Indonesië
De Stichting geeft prioriteit aan het voortzetten van bestaande outreachprojecten en waar nodig het geven van materiële en financiële steun, waardoor de gezondheidszorg bereikbaar wordt voor degenen, die in afgelegen gebieden wonen en minvermogend zijn en niet in staat zijn om zelf naar een stad te gaan.
Het financiële beleid
De Stichting heeft als beleid dat ieder lid van het Bestuur integer dient te handelen en dat er geen sprake mag zijn van belangenverstrengeling. Alle leden van het Bestuur verrichten hun werkzaamheden zonder enige vorm van beloning. Reële onkosten gemaakt in de uitoefening van de bestuursfunctie, kunnen worden vergoed.
De Stichting betrekt haar financiële middelen voornamelijk uit donaties.
Het werven van fondsen zal op een kleinschalige doch effectieve manier gebeuren met name in privéverband. Om de financiële risico's te beperken voert het Bestuur een voorzichtig beleid. Met de gelden worden geen speculaties op de beurs of andere risicovolle activiteiten gefinancierd. Om de continuïteit van de Stichting OBEL en haar werkzaamheden zeker te stellen, wordt een continuïteitsvoorziening van € 20.000,-- (twintigduizend euro) opgebouwd. Het Bestuur kan dit bedrag wijzigen als de omstandigheden daartoe aanleiding geven.
Meer informatie over Beleidsplan 2021 – 2024 kunt u terugvinden in de verslagen op de website.
Het volledige beleidsplan 2021-2024 kunt u hiernaast downloaden: